Kolay Yelek



7 mm şişÖrgü: Haraşo + Karışık örgü (6 sıra haraşo + 4 sıra düz)Arka (üst): 45 ilmek başlanarak 15 cm haraşo örülür ve artırmalar başlar.Her gidişte (iki sırada bir), iki yandan 1'er ilmek artırılır (5 defa). 55 ilmek olduğunda, bir defada kesilerek bitirilir.Artırmalar 5'er ilmek içerden yapılmalıdır.Yanlar ve Arka (alt): Karışık örgü ile 25 ilmek başlanır (sol yan, omuz). Soldaki 5 ilmek haraşo olarak devam edecek şekilde; kalan 20 ilmek karışık örgü ile örülür.Yuvarlak Dönüşü oluşturma: Her 4 sırada bir (2 haraşo sırası) soldaki 5 ilmek örülmeden geri dönülür. Kol evindeki haraşo bölüm 47 sıra (24 haraşo sırası) olduğunda dönüş tamamlanmış olur. (kol altına gelinmiştir)Sırt Alt: 80 sıra (40 haraşo sırası) karışık örgü ile tamamlanır.(sağ kol altına gelinmiştir.) Yukarıda anlatıldığı şekilde 47 sıra daha yuvarlak kısım örülerek sağ yan tamamlanır. Kol tarafındaki 20 ilmek bir defada kesilerek bitirilir. Kalan 5 ilmek ile 20 sıra haraşo örülüp (arka yaka) bir defada kesilerek bitirilir.
Kaynak: http://yumak.blogcu.com/1170931/




beden ölçünüzü alın(yeleğin en altının uzunluğu için bir ölçü alın) diyelimki 70 cm geldi elinizdeki ipinizle şişinize 10 ilmek atın 5-6 sıra düz örgü örün yada yapacanız örgü modeli ne ise onu örün şiiden ilmekleri çıkarıp ölçün 10 ilmek 5 cm geldi sizin ölçünüz 70 cm orantınızı kurun 10 ilmek 5cm geldiyse 70 cm kaç ilmek gelir bu şekilde ilmek sayısını hesaplarsınız bu yöntemi tüm ölçüsüz örnekler için uygulayabilirsiniz....öreceniz şiş ipin kalınlığı cm etkileyeceğinden ilmek sayısı her zaman farklı olur ilmek sayısı olmayan cm ölçüsü verilen modelleri bu şekilde ilmek sayısı hesaplar duruma getiririsiniz...


Kaynak: http://orgun.blogcu.com/1904433/

crochet, dekorasyon, el işi, elişi, handcraft, kadın, kanser, kolay, moda, orgu, yelek, örgü, örme

Yorumlar

Adsız dedi ki…
ÇOK PRATİK BİR FİKİR TEŞEKKÜRLER...
Dahijje.. dedi ki…
Çok beğendim. Bööle yapımı kolay fikirlere bayılıyorum..Eğer müsaden olursa seni referans göstererek sitemde bunu yayınlamak isterim..Cevabını alınca yayınlıcamm. Saygılarr..