Kredi kartı aidatlarını nasıl geri alırsınız?

NEVŞEHİR’de 450 tüketicinin, bankalar tarafından ‘kart aidatı’ adı altında kesilen parasını geri aldığı bildirildi.
Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur, bankaların tüketicilerden ‘Kredi Kartı Aidatı’ olarak 5 ile 45 YTL arasında ücret aldığını ve bu durumdaki tüketicilerin ilgili Tüketici Hakem heyetlerine dilekçe ile başvurduğunu söyledi. Şube Başkanı Uğur şunları kaydetti:
"Nevşehir Tüketici Hakem Heyeti, kredi kartı aidatı ile ilgili bütün başvuruları tüketici lehine karara bağladı. Bunun üzerine bankalar, Tüketici mahkemelerinde dava açmaya başladı.
Şube olarak yaptığımız bir çalışma ile bankaların açtığı davanın haksız olduğunu ortaya koyan ve 15 sayfayı bulan dava dosyası hazırladık. Dosyayı isteyen mağdurlara ücretsiz olarak veriyoruz. Hazırladığımız dosyalarla mahkemeye giren bütün tüketicilere, hakimler lehte karar verdi. 500 dosyadan davası sonuçlanan 450 kişinin ödedikleri kart aidatı parası hesaplarına yatırıldı."
TÜM TÜKETİCİLERE ÇAĞRI
Dava dosyasını, mağdur olan herkese ulaştırmak için, Türkiye’nin çeşitli kentlerinde televizyon ve radyolarda canlı yayın konuğu olup halka bilgi verdiğini belirten Şube Başkanı Mustafa Uğur, halen kredi kartı aidatı problemi olan kişilerin şubelerine başvurmaları halinde her türlü çözüm yolları hakkında bilgi verileceğini ve ilgili dava dosyasının sunulacağını söyledi.
Konu ile ilgili olarak hurriyet.com.tr'ye bilgi veren sendika yetkilileri, kart aidatları konusunda mağdur olan herkese yardım etmeye hazır olduklarını bildirdi. Türkiye'nin her yerinden kendilerine başvuranlara önce Tüketici Hakem Heyeti Başvuru Formu gönderdiklerini belirten yetkililer, bankaların tüksetici hakem heyetinden çıkan karara itiraz etmeleri durumunda bu kez de tüketicilere 15 sayfalık teknik donanımlı bir rapor gönderdiklerini belirtti. Şimdiye kadar Nevşehir'de 450 kişi aidat paralarını bu şekilde geri almayı başardı.
Yetkililer, isteyen herkesin info@nevtes.org adresine mail atabileceklerini veya msn üzerinden ilgili dosyaları göndereceklerini kaydetti.
Hürriyet

aidat, banka, kadın, kanser, kredi, kredi kartı, tüketici

Yorumlar