Haroşa örülmüş kolay bolero örneği


8 ve 9numara şiş,uygun ip,9 numara tığ
8 numara şişe 25 ilmak atılır.7,5 cm boyunca 1 düz 1 ters lastik örülür ve 9 numara şişe geçilir.
1.sıra: 4 ilmek düz örülür ve 1 ilmek arttırılır.Bu işlem aynı sırada 5 defa yapılır.İlmek sayısı 30 olur
Haroşa (her sıra düz örülür) örmeye devam ederken her 10.sırada baştan ve sondan 1'er ilmek arttırılır (bu işlem 2 defa yapılır)İlmek sayısı 34 olur.
Parça boyu 131 cm oluncaya kadar (veya isteğe göre 110,5 cm) haroşa örülür.Bu uzunluğu elde ettikten sonra haroşaya devam ederken her 10. sırada başta ve sonda 2'şer ilmek kesilir (bu işlem 2 defa tekrarlanacak)İlmek sayısı 30 olacak.8 numara şişe geçilir.
1.sıra:1 düz,2 ilmek birlikte örülür.Bu işlem aynı sırada 5 defa yapılır.25 ilmek kalacak. Sonraki sıradan itibaren 1 düz,1 ters yine 7,5 cm lastik örülür ve kapatılır.
Kol manşetinden itibaren 51 cm boyunca dikilir.Diğer taraf içinde aynı işlem yapılır.(Dikilen mesafenin uygun olup olmadığını giyerek deneyin,eğer yetersizse tekrar uygun ölçüye gelene kadar dikime devam edin.)
Saçaklar için;15 cm uzunluğunda 75 adet ip kesilir,ipler 3'er 3er biraya getirilir.3 ip birarada tutularak ikiye katlanır,9 numara tığ yardımıyla içten dışa doğru takılır.Her manşete 12 'şer saçak takılmış olacak.İşlem bittikten sonra gerekirse saçaklar eşit görünecek şekilde kesilerek düzeltilir


kaynak: gooznuruu

Yorumlar

Adsız dedi ki…
Bolero resmi sayfada görünmüyo.Bir sorun mu var acaba.Tam benim örebilecim bir tarif ama resmi göremiyorum.Özlem.
Adsız dedi ki…
bende göremiyorum gerçekten örüle bilcek bi örnek merak ettim resmi şimdi..
chivasregal dedi ki…
Resim değil sevgili arkadaşlar Fotoğraf.

Rezim çizilir,Fotoğraf çekilir.