Kim nasıl etek giymeli?

Son zamanlarda sokaklarda en çok giyilen giyisilerin başında etekler geliyor. Siz kendinize hangi eteğin yakıştığını biliyor musunuz?
Vitrinlerde, sokakta önünüzde yürüyen kadının üzerinde, evde dolabınızda bir sürü etek var. Kimini çok beğenerek aldınız ama size yakışmadı, kimini beğenmediniz ama üzerinizde çok güzel durdu. İşte kendinize yakşan eteği giyebilmeniz için size bir kaç öneri. İş kadınları içinMasa başında çalışanlar klasik tarz etekleri tercih edebilirler. Bunlar düz dar kesim olabildiği gibi pileli, yırtmaçlı kesimlerde olabilir. Fazla hareket etmedikleri için doğal dokulu ve likralı kumaşlar tercih sebebi olabilir.Sürekli hareket halinde olanlar için ise, hem şıklık hem rahatlık için, bu yılın trendi olan kloş, dizaltı boyunda etekler, valonlu çingene etekleri ve çan tarzı etekler oldukça uygun.İnce belli hanımlar içinİnce belli olmak şüphesiz her kadının hayali. Ancak kimi kadınların beli oldukça ince, basen kısımları bele oranla daha geniş olabiliyor. Bu durumda dar kesimler tercih edildiğinde orantılı bir görünüm ortaya çıkmayabiliyor. Çok ince belli, baseni daha geniş kadınlara basenden sonra çan tarzı inenetekler öneriyor.Kısa boylu hanımlar içinKilolu ve kısa boylu kadınlara etek boyu kısa etekler giymeleri tavsiye ediliyor. En fazla dizde biten etek boyları tercih edilmeli çünkü uzun etekler boyu daha da kısa gösterir. Zayıf kısa boylu kadınlara da kısa etekler yakışıyor. Fakat modeller üzerinde değişik alternatifler kullanılabilinir. Çünkü bu tip kadınlar değişik modelleri rahatlıkla taşıyabilirler.Renk seçimine dikkatEtekler de renk seçimi de önemli. Renk seçimi ortama, beden tipine ve eteğin modeline göre yapılmalı. Renk, desen ve kumaş önerileri:
• Kısa ve dar etekler için koyu renkler tercih edilebileceği gibi gibi açık renk ve desenli kumaşlar da kullanılabilir. Uzun ve bol kesimli etekler için desenli, soft renkler olabildiği gibi canlı renkler de kullanılır.
• Kısa ve pileli etekler için ekose kumaşlar ve düz koyu renkliler seçilebilir. • Uzun, düşük belli ve dar etekler için koyu renkler ve çizgili kumaşlar tercih edilebilir.
• Dizaltı, dar etekler için iri desenli, karışık renklerin dışındaki diğer düz renkler seçilebilir.

Yorumlar

çok seviyorum ben eteği :) bence kadına çok yakışıyor.