Pilates çılgınlığı!

Adını ilk kez 1920'li yıllarda duyuran ve o dönemde dansçılar arasında çok popüler olan pilates, neredeyse 80 yıl aradan sonra, geçirdiği sakatlığın ardından Madonna'yı yeniden sağlığına kavuşturan teknik olarak bir kez daha gündemde...




Ülkemizde Sezen Aksu gibi ünlü isimlerin tercih ettiği bu rehabilitasyon ve kondüsyon sporu, kişiye özel çalışma programları gerektiren bir egzersiz türü olarak ilgi çekmeye devam ediyor.Pilates günümüzün yoğun koşullarında sağlıklı ve zinde kalmanın en etkili yollarından biri olarak tanımlanıyor. Ancak uzmanlara göre, bu çalışmalar kesinlikle bir stüdyoda ve uzmanlar eşliğinde yapılmalı... Kişinin ihtiyaçlarına göre belirlenen çalışma programlarının, donanımlı ortamlarda, bilgiyi doğru uygulayabilme becerisine ve disiplinine sahip eğitmenlerce hayata geçirilmesi gerekiyor. Çünkü, ancak eğitmenler kontrolünde yapılan pilates çalışması kişinin sakatlanma veya hatalı çalışma ihtimalini ortadan kaldırabiliyor. .



Eğitmen bu işin temeli... Joseph Pilates'in "Doğru yapılan iki hareket, düşünmeden ve kontrolsüzce yapılan on hareketten daha iyidir" sözü de bunu kanıtlıyor.Pilates sırasında, power house olarak tanımlanan karın bölgesine odaklanılarak, karın ile bel kuşağındaki kaslar ve omurgayı çevreleyen, omurganın en büyük destekçisi olan kaslar güçlendirilir. Bu sayede kişi var olan ya da gelecekte sırtında veya belinde oluşabilecek herhangi bir ağrı ve/veya hassasiyeti, duruş ve kullanım bozukluklarına bağlı sakatlanmaları önleyebilir, mevcut sorunlarından bu bölgedeki kasları kuvvetlendirebildiği derecede kurtulur.

Kelebek

Yorumlar