Antioksidanlar ve Cilt Bakımı

Son günlerde güzellik programlarını veya bu konuda yapılmış yayınları takip ettiyseniz "antioksidanlar" sık sık karşınıza çıkmıştır. Aşağıda bu konuda bir yazı bulacaksınız.

Belirtmeden geçemeyeceğim ki en güçlü anti oksidan siyah üzüm çekirdeği. Pek çok antiaging ürününde bulunuyor. Bunun yerine aktardan da alabilirsiniz bir paketi 2ytl ben aldım ve kullandım. Bağırsaklara zarar vermemesi açısından ince öğütülmüş olanların tercih edilmesi gerekiyormuş.

Toz halinde satılanı günde bir tatlı kaşığını yoğurda karıştırarak tüketebilirsiniz. Tüm damar sistemini yeniliyor. Ancak ÖNEMLİ bir nokta gögüsleri büyütmesi bu yüzden ben kullanmayı kestim.
Antioksidanlar vücudumuzdaki hücreleri koruyarak,temel kökten meydana gelen zararları etkisizleştirmeye yardım eder. Temel kökler ise vücut oksijen kullandıkça oluşur. Güneş ışığından korunmamak, sigara içmek ve diğer kirlilikler vücudumuzun temel köklerini azaltarak,antioksidanları azaltmasına yol açar.

Temel kökler, birleşmemiş elektron bileşikleridir ve diğer sağlıklı moleküllerden elektron çalmaya çaba sarfederler ve bu da vücudumuza zarar verir. Yaşlanma, kanser, kardiyovasküler ve kronik hastalıklara yol açar.

Araştırmalara göre, cilt antioksidanları yiyecek veya takviyelerden alan en son organdır. Çoğu cilt bakım şirketleri cildimize direk uygulayabileceğimiz antioksidan malzemeleri içeren ürünleri geliştirmektedir. Bu tropikal ürünler; güneş, iklim, rüzgar, kirlilik vs etkenlerin vereceği zararları engellemeye ve tamir etmeye yardımcı olur.

Her ne kadar tropikal antioksidanlar çevresel zararları iyileştirmeye yardımcı oluyo diye görünse de yaşlılığı geciktirici ve kırışıklıkları engelleyici özelliği de vardır. Ayrıca akne ve diğer bakteri enfeksiyonlarının tedavisinede yardımcı olur.

Vitamin A- Çizgi ve kırışıklıklarla savaşmaya yardımcı olur. Cildinizin durumunu da geliştirir.

Vitamin C- Ek olarak Uv zararlarından korur ve kolajen üretimini destekleyerek cilde yardımcı olur. Vitamin C içeren ürünler cildinizin daha pürüzsüz ve dayanıklı görünmesini sağlar.

Vitamin E- Cildin yaşlılık iz ve lekelerinden korunmasına yardımcı olur. Birçok cilt bakımı ürün ve losyonlarında bulunan Vitamin E aynı zamanda cildin nemi tutmasını sağlar.
Kaynak:itsbeauty.com

Yorumlar