Arkadaşlar Dikkat... Facebook Hakkında...


Facebook çılgınlığı tüm hızıyla sürüyor. Ben de bir facebook üyesiyim ve arkadaşlarıma da tavsiye ediyorum. Ancak internet kullanımının geneli için geçerli olan dikkatli olma ve kişisel güvenliği ön planda tutma ilkesi facebook için de geçerli aşağıdaki yazıyı hürriyet'te okuyunca sizinle paylaşmak istedim.


Düşmanınız Facebook’ta sizi arıyor olabilir

Facebook, MySpace ve Friends Reunited gibi sosyal ağ sitelerine üye olanların, kişisel bilgilerini yayınladıkları için, tehlikelere maruz kalabilecekleri bildirildi.

İngiltere’de yapılan bir araştırmaya göre, bu sitelere girenlerin yüzde 39’u eski düşmanlarını arıyor.

Hükümetin yaptırdığı araştırmaya göre, İngiltere’de bu tür sitelere üye olan 10 milyon 800 bin kişinin yüzde 25’i, profillerine doğum tarihi gibi ayrıntılı bilgileri koyuyor.

18-24 yaş arasındakilerin yüzde 34’ü, kendilerini bu yolla riske sokuyor.

Bu sitelere üye olan 2 bin yetişkinin yüzde 29’u eski sevgililerini aradıklarını itiraf etti.

Üyelerin yüzde 13’ü, başkalarının fotoğraflarını ya da bilgilerini kendi rızaları dışında siteye koyuyor.

Yetkililer uyarıyor: Sadece adınız, soyadınız, doğum tarihiniz ve nerede yaşadığınız, birilerinin adınıza kredi kartı düzenlemesi için yeterli.

TÜRKİYE İLK 5'E GİRDİ

Facebook’a üye Türklerin sayısı 860 bine ulaştı. Tüm dünyada 51 milyon üyesi olan sitede Türkiye, kullanıcı sayısıyla ilk beşe girdi.

Türkler, internette bir salgın gibi yayılan Facebook’u sevdi. Facebook son bir ayda Türkiye’deki üye sayısını, üç katına çıkardı. 275 bin civarındaki üye sayısı bugün 860 bini buldu.
Haberin devamı

En çok Facebook üyesi bulunan ülkeler listesinde ABD, Kanada ve İngiltere ortalama 7’şer milyon kişiyle ilk üçte yer alırken, Türkiye 1 milyon kullanıcılı Avustralya’nın ardından beşinci sırada yer aldı.

Yorumlar

Cocukla Cocuk dedi ki…
düşmanım var mıdır bilmem ama bu kredi kartı düzenleme olayı canımı sıktı, değiştireyim bilgileri
tesekkürler