Kronik Baş Ağrıları İçin Uygulanabilecek Egzersiz

1- Oturun ve omuzlarınızı gevşetin. Başınızı sağa doğru eğerek kulağızı sağ omuzunuza yaklaştırın.

2-Sağ avuç icinizi başınızın sağ tarafına yerleştirin.Elinizi ve başınızı diğer yana doğru yatırın ve derin nefes alın. Nefesinizi tutun ve sertce itmeye devam edin.

3- Nefesinizi yavaşca ve tamamen verirken elinizi bırakın ve başınızı sağ omzunuza doğru yaklaştırın. Bunu iki kez daha tekrar edin.

4- Uygulamayı sol tarafınızda üç kez tekrarlayın.

5-Başınız düz olacak şekilde, parmaklarınızın ic taraflarını başınızın iki yan alta tarafındaki kemilerin üzerine yerleştirin. Derin nefes alın ve parmaklarınızl birlikte başınızı izometrik olarak itin.

6- Ellerinizi kucağınıza bırakın ve ağzınızdan nefes verirken cenenizi acın. Ağızınızdan derin nefes alırken cenenizi öne doğru, alt dişlerinizi de üst cenenize doğru uzatın. Nefesinizi verin, ağzınızı acın ve cenenizi gevşetin.

7-Çenenizi bir kez daha gerin. Nefesinizi verirken başınızı göğsünüze doğru düşürün.

8-Derin bir nefes alın,parmaklarınızın ic taraflarıyla başınızı yukarı yöne doğru itin, bu arada başınız aşağı düşmeye devam edecektir. Nefesinizi verirken parmaklarınızı da cekin ve başınızın önünüze düşmesini sağlayın. Bunu iki kez tekrarlayın. son kez yaparken nefesinizi verdiğiniz sırada parmaklarınızı başınızın arkasında kenetleyin ve dirseklerinizle birlikte başınızı arkaya doğru cekin.

candymce.blogcu.com

Yorumlar