Yıkılması Gereken Yedi Güzellik Kuralı


Yıkılması Gereken Yedi Güzellik Kuralı Kitaplara bağlı kalmayın, eski kuralları yıkmaya ve saç ve makyajınızda yeni kurallar uygulamaya hazır olun.

Kaşlarınızın üstünü almayın.

Kaşlarınızın üzerindeki herhangi bir kıl farınızın kötü durmasına neden olabilir New Yorklu makyöz Vivian Hidalgo. Kaşlarınızın üzerindek kılları büyük gösteren bir aynaya bakarak iç köşelerden başlayarak alabilirsiniz.

Gece sivilcenizin üzerine diş macunu uygulayarak kurutabilirsiniz.

Ünlü modeller arasında
güzellik sırrı olarak anlatılan bu kuralın gerçeği: Diş macunu sivilcenizi krutmaktan öteye gitmez. Anti bakteriyel bir özelliğe sahip olmadığı için akne kurutucu %5 benzoyl peroxide içeren bir ürün ile daha iyi sonuçlar alırsınız.

Dudak kalemi kullanmalısınız.

Her zaman değil. Doğal tonlardaki dudak kalemleri kesin bir hat oluşturmazken daha doğal görünüm sağlar. Aslında kırmızı gibi parlak ve koyu renk rujlar için dudak kalemine ihtiyaç vardır. Makyöz Kat James'in daha doğal görünüm veren başka bir metodu var: Dudak balmini uygulayın, sadece dudaklarınızın ortasına ruj uygulayın. Daha sonra, rengi ruj fırçası yardımıyla köşelere doğru yayın. Dudak balmi, rengi seyreltirken dudak kalemi ve rujdan daha yumuşak bir görünüm elde etmenizi sağlar.

Önce kapatıcı, daha sonra fondöten uygulayın.

Laura Mercier, cilde renk katmak ve kapatıcıya zemin hazırlamak için önce fondöteni uygulamayı seviyor. Böylece daha az kapatıcı ile daha doğa bir görünüme kavuşabilirsiniz.

Saçlarınızın parlaklığını arttırmak için soğuk su ile durulayın.

Teoriye göre şampuanınızdan sonraki son durulama suyu soğuk olursa kütikülü tutarak daha fazla ışık yansıtmasını sağlar. Saç ve saç derisi uzmanı Philip Kingsley'e göre suyun sıcaklığını düşürmek saçınızın parlaklığını arttırmaz. Aslında, soğuk su saç derinizin damarlarını daraltırken sağlıklı saçın ihtiyacı olan besleyicilerin de kaynağını geçici olarak kesmektedir.

Fondöten cilt tonunuza uymalıdır.
Makyöz Kat James'e göre fondöteniniz boynunuzun rengine uyarsa daha doğal bir görünüm verir. Boynunuzdaki cilt, daha sarı iken yüzünüzdeki cilt tonunuz daha pembe olabilir. Pembe tonlarda bir fondöten de yapay görünümden başka birşey sağlamaz.

Parfümü uyguladıktan sonra bileklerinizi birbirine sürtün.

Bazı parfüm uzmanlarına göre sürtünme ile parfümün bazı molekülleri zarar görür ve sonuç olarak gerçek kouyu alamazsınız. Özellikle yağlı bir cilde sahipseniz doğal yağlar koku ile karışarak kokuyu bozabilir. Bu yüzden en güzeli kokuyu uygulamak ve beklemek.

itsbeauty.com

Yorumlar