Makyaj malzemenize ilkyardım

Kırılan ruj, akışkanlığını kaybetmiş oje veya kurumaya yüz tutmuş rimel... Hepsini geri kazanmanın bir yolu var. İşte işe yarayan basit formüller...

KIRIK RUJ
Rujunuz sıcağa maruz kaldı, yumuşadı ve sürmeye çalışırken kırıldı. Ne yapacaksınız?
ÇÖZÜM 1: Kırılan parçayı parmaklarınızın arasından kaymaması için kağıt bir mendille tutun. Dibini bir çakmak veya mum yardımıyla ısıtın. Tam erime noktasına gelirken diğer parçayla birleştirin. (Birbirlerine dikkatlice bastırın ve bir kaç saniye öyle tutun.) Şimdi rujunuzu ağzı açık fakat ruj kılıfı içinde olacak şekilde 1 saat kadar buzdolabında bekletin.
ÇÖZÜM 2: Eğer rujunuz hiç tamir olmayacak gibiyse, kalanları boş bir lipglos kutusuna boşaltın. Ve üzerine bir müddet fön tutun. İyice ısınıp, yumuşayıp eşit bir şeklde dağılmasını sağlayın. Sonra da soğutun.



SAÇ SPREYİNİZİN UCU TIKALIYSA
Saç spreyinin içindeki yapışkan madde, kullanım sırasında bazen akabilir. Veya spreyin valfinde (sıktığınız uç) kalabilir ve kurur. Böyle olunca da spreyin ağzı tıkanır.
ÇÖZÜM: Valfi sıcak buhardan geçirin. Böylece yapışkanlı yer yumuşayacak. Sonra bir kürdan veya kağıt mendille valfin deliğini güzelce silin, temizleyin. Tıkanıklığı önlemek için her kullanımdan sonra sıcak suyun altında tutun ve sonra da kurulayın. Eğer saç spreyini çok sık kullanmıyorsanız, küçük bir şişe tercih etmenizi öneririz.

GÖZ KALEMİNİZ KIRILIRSA...
İster dudak çerçevesini belirlemekte kullandığınız dudak kaleminiz, ister göz kaleminiz olsun kırılabilirler.
ÇÖZÜM: Bu sorunla karşılaşmamak için, kullanmadan önce kalemi 15 dakika buzdolabında bekletin. Böylece içeriği sertleşir. Sonrasında hiç problem olmadan ucunu açabilirsiniz.
Form Sante

Yorumlar