Pnömokok Aşısı


Medyada izlediğimiz kampanyalar sayesinde böyle bir aşının varlığını öğrendim. Neyazık ki kampanya yetersiz çünkü aşıyı nerede nasıl yaptırabileceğimiz konusunda fikir vermiyor. Eczanelere sordum 100 ytl civarında fiyatı var ama biz vuramayız dediler. Bir kaç yere daha sordum sonunda yakınımızda bulunan bir tıp merkezinde yaptırmaya karar verdim. 155 ytl karşılığında bu aşıyı yaptırdım. 55 ytl doktorun ücreti. Yalnız aşının iki kere vurulması gerekiyor. Bir 155 ytl daha ödeyeceğiz. Merak ediyorum kaç ailenin bu aşı için 310 ytl ödeyecek gücü var. Ayrıca aşı zatürreye bağlı menenjiti önlüyor. Bir ay sonra başka bir menenjit aşısı daha yaptıracağız.


Bu tarz bilinçlendirme kampanyalarının yapılması çok güzel ama ödeme gücü olmayanlar için de yönlendirmeler yapılmalı. Nerede nasıl bu aşıyı daha uygun fiyata yaptırabilecekleri belirtilmeli. Çocuklarımız herşeyden dah önemli onlar için yapamayacağımız fedakarlık yok ama herkesin imkanları bir değil. Asgari ücreti düşünürsek ne kadar yüksek bir rakam olduğu ortaya çıkıyor.


www.pnomokok.com
www.sagliklicocuk.com
www.millipediatri.org.tr

www.asidanisma.com

Yorumlar

Cocukla Cocuk dedi ki…
ne güzel ele almışsın konuyu, kampanyanın ne kadar desteksi olduğu açıya çıkıyor, özel sigortalar bile çocuk aşılarını karşılamıyor hele bir de bu fiyatlara kaç kişi aşı yaptıracak. kara mizah gibi olmuş.
2008 de herşey gönlünce olsun.
Adsız dedi ki…
benım bu ucretı odeyecek arkadaslarım var.ama yaptırmadılar.cok pahalıymısda yok hastalıktan 100de 100 korumuyormusda.bebeklerıne 2 mılyara oda aldılar.ama ası pahalı dıye vurdurmadılar.korkunc bı bılıncsızlık.hemde bayan egıtımcı.ama ben sadece besık aldım.butun asılarınıda yaptırdım.saglıktan artırılmaz
KelebekNehir dedi ki…
Herşeyi çocuklarımız için yaptığımızı söylüyoruz. Aslında bazı şeyleri kendimiz yada çevremiz için yapıyoruz. 2 milyara oda alabilen biri aşı parasını nasıl veremez!!!
öykügökçe dedi ki…
slm.bende böle bir aşının varlığını yeni öğrendim kızım üç yaşında ve yaptıracam. keşke sigorta kapsamında olsa da herkes yaptırabilse.dünyada dakikada iki çocuğumuz ölüyor bu yüzden. birileri duyarlı olsun ve çocuklarımız ölmesin
Adsız dedi ki…
Her ilacin oldugu gibi bu asinin da yan etkileri oldugu soyleniliyor.
http://www.genetikbilimi.com/gen/pnomokok.htm