Ben de Bir Nelly Furtado muyum?

"Yandan toplanan saçlar" gönderime ismini belirtmeyen bir arkadaş yorum yapmış kaynak belirtmemişsin diye, aslında yazının altında kaynak belirtmiştim. Belki de daha çok vurgulamalıyım alıntı yaptığımda hatta yazara ulaşıp haberdar etmeliyim. Blog yazarlığının da ahlaki değerleri olmalı.

Kendimi Nelly Furtado gibi hissettim

Yorumlar

Ümit Kurt dedi ki…
Köşe yazılarını, şiirleri, kimi yazarlarımızın yazılarını ben de yazıyorum blogumda bazen. Mutlaka isim belirterek. Bunlarla ilgili bir çekincem yok benim, yanlış olduğunu da düşünmüyorum.

Ama ben başka bir blog yazarının kendisine ait yazısını birebir yazıp yayınlamayı sevmiyorum. Eğer çok sevdiysem "şu konuda şöyle bir yazı okudum, çok güzeldi. mutlaka siz de okuyun." gibi bir açıklamayla linkini veriyorum.

Yazının tamamını alıp en sonuna link koymak pek hoş bir davranış değil. Benim yazdığım bir yazıda başka bir blog tarafından birebir başka bir blogta yayınlanmış geçen gün. Benim adımı ve yazımın adresini link vererek yayınlamışlar. Bana da mail attılar.
KelebekNehir dedi ki…
Haklısın Ümit. Blog yazarlığı çok yeni bir konu ve bu konuda oturmuş kalıplar ilkeler yok. Utanç duvarını beğenerek takip ediyorum. Aslında sen bu konuda çalışma yapabilirsin belki. Bir çeşit manifesto hazırlaya bilirsin. Bunu sana teklif etmemin sebebi senin blogunun bu konu üzerine olması. Bizde bu ilkelere uyduğumuzu " Bu blog ... ilkelerini benimsemektedir" gibi bir ibareyle destekleriz. Daha öncede belirttiğim gibi bu konuda ben de rahatsızlık duyuyorum.

Bir anne olduğum için çok kısıtlı zamanım var. Bu da bazı konularda eksik kalmama yol açıyor. Yorumunu paylaştığın için teşekkür ederim.
Simge Kurban dedi ki…
Selam,

Haklısın kelebeknehir, blog yazarlığının da bir ahlaki değeri olmalı. Öyle bir dünyada yaşıyoruz ki ayılıp bayıldığımız isimler bile bunu yapabiliyor. Sonuçta seninki kasıtlı birşey değildi. Bence kendini nelly gibi hissetme :) blog kardeşliği adına konuşuyorum artık.
KelebekNehir dedi ki…
Konu açılmışken dikkatimi çeken bir şey var kaynak belirtmeden yazı yayınlamanın dışında başka sitelerden aldıkları o siteye ait fotoğraflara kendi isimlerini basanlar da var. Örneğin bir blog yazarı şapka örmüş veya elemeği bir kutu yapmış. Başka bir blog yazarının bunu alıp yayınlayıp üzerine kendi blog adresini basılmasını da doğru bulmuyorum. Bir fotoğrafa kendi adresimizi yazacaksak bu bize ait bir fotoğraf olmalı...
Cocukla Cocuk dedi ki…
beğendiğimiz yazıları fikir olarak kullandığımızda bile link atmayı unutmuyoruz, yoksa nerde olacak emeğe saygı.
ama sen Nelly Furtado değilsin arkadaşım