Sokak Sanatı

Sokak sanatı yükselişini sürdürüyor. Bağımsızlıkları belki de en büyük güçleri. Takip edip ilgisiz kalmak imkansız. Resimleri incelerken eminimki sizde aynı hayranlığı paylaşacaksınız. Sokak sanatı denince ilk aklıma gelen Banksy.


http://www.banksy.co.uk/
Daha Fazla Banksy Resimi İçin

Londra'da southbank'ten portobello'ya, brick lane'den old street'e, hic beklenmeyen kenar ve koselere stencillerini birakan esrarengiz graffiti'ci. graffiti'yi sevmeyen londra'ya yaptiklarini, farkli ulkelere ziyaretlerinde gittigi sehirlerde de uygulayan, her yere bir sekilde izini birakan, kimligini aciklamadan cok unlu olan postmodern sehir kahramani. blur'un think tank adli albumunun kapagi onun yaratimidir. 2003 yazinda dalston'da bir warehouse'da 3 gun suren bir sergisi oldu. serginin adi da banksy turf war exhibition idi. basin tarafindan gorulup taninmamak ve "meshur olmamak" icin kendi sergisinin acilisina gitmedi. sergi yasal sorunlar yuzunden 3 gun surdu. hype'in besigi olan londra'nin tum high street kiyafet dukkanlari banksy taklidi stencilleri bastilar t-shirt'lere. banksy, old street'in tozlu dumanli bir barinda bir guardian muhabiriyle roportaj bile yapti. stencil'lerinde pop kultur, londra yasantisi, gariplikler, kucuk ayrintilari isler... kulturleri, akimlari oguten koca londra'nin simdiden sehir kulturu mirasina gecti bence, her ne kadar o diyarda grafitiler temizlenmeye mahkumsa da...(Eksisozluk/ irma)
Sokak sanatı konusundaki diğer linkler ;

http://www.uslanmam.com/
http://www.turkforum.net/
http://www.theartwheredreamscometrue.com/
http://www.woostercollective.com/

Not: Çok güzel resimlerin bulunduğu bir site vardı ona da burada link verecektim birden pornografik resimler belirdi. İyi ki zamanında fark ettim. Ucuz atlattık

Yorumlar