Şifa Ararken Bela Bulmak :((

Aşağıdaki haberi okuyunca çok üzüldüm ve sinirlendim. İlaç firmalarının kobayı olmaktan bıktım. Daha geçen hafta çocuğuma günlerce ve defalarca Calpol verdim.
Yazık değil mi? Ölenler bile olmuş. Tıp dünyasına güvenim zayıftır zaten doktorların verdiği her ilacı ve ölçeklerini kontrol ederim genelde yanlış verdikleri ortaya çıkar. Size de tavsiyem kendi araştırmanızı kendiniz yapın. İlaçların prospektüslerini okuyun ve ilacın içindeki ölçekle yada şırıngayla verin. Çünkü doktorlar ilaç ölçeklerini yanlış veriyor. Ayrıca mümkün olduğu kadar az ilaç kullanın. Ben mümkün olan en düşük dozu alırım ve kızıma da böyle veriyorum. Annemse çocuğun her huysuzlandığında ağrısı var diye ilaç vermeye çalışır. Geçenlerde o kadar hastalandı ki aşağıda adı geçen ilaçtan annemin kızıma bol bol vermesine sesimi çıkartmadım. Hatta kendim de verdim ( tabi bol bol dediysem belirtilen sınırlar içinde) Yazıklar olsun diyorum. En azından çocuk ilaçlarında dikkatli olsunlar.
Bu ilaçları çocuğunuza vermeyin!

İngiltere, aralarında Benylin ve Calpol gibi çok satan ilaçların da bulunduğu iki yaşın altındaki çocuklara verilen 100'den fazla öksürük ve soğuk algınlığı ilacını yan etkileri nedeniyle piyasadan çekme kararı aldı.

Daily Mail gazetesinin haberine göre, İlaç Komisyonu ülkede 5 çocuğun ölmesi ve 100'den fazla ilaca bağlı yan etkinin görülmesi üzerine böyle bir karar aldı. Dünden itibaren ilaçların iki yaşın altındaki çocuklara satışına kesin yasak getirildi. Bu yaşın üzerindeki çocuklara ise ancak reçeteyle verilebilecek. Özellikle ilaçlarda yıllardır kullanılan 12 ayrı maddeye dikkat çeken yetkililer, ailelere de bebekleri için parasetamol veya ibuprofen gibi ateş düşürücüler kullanmalarını tavsiye etti.

Yorumlar

Cocukla Cocuk dedi ki…
bizde sevmiyoruz ilaç kullanmayı. ve doktorlar konusunda haklısın, hepsi değildir ama kendini geliştirmeyenler için diyelim. Doktorluk sürekli eğitime devam gerektiren bir meslek, gazeteye düşen bir araştırmayı nasıl oluyorda doktorlar önceden literatürlerinden haberdar olup, önlemlerini almıyorlar.
Mutlu Kum Taneleri dedi ki…
Eczacı arkadaşım bu haberin doğru olmadığını ve piyasadan toplatma ile ilgili bir bilgi gelmediğini söyledi . Bende ateş düşürücü hep calpol verdim oğluma.
durutarifler dedi ki…
Bu tür haberleri şişirmeyi çok seviyoruz. Haberde Calpol vermeyin parasetemol verin diyor. Calpolun ana maddesi zaten parasetomol. İnsanları endişendirmekten başka bir şeye yaramıyor.