Emzirmeyi Bıraktırmak


Emzirmek Kutsal AMA... başlıklı yazıma

"merhaba benim oğlum 22 aylık ve hala emmiyor bebeğinize emmeyi nasıl bıraktırdınız.Bilgilerinizi paylaştığınıoz için şimdiden teşekkürler"

şeklinde yorum yapan arkadaşımızı öncelikle 22 ay emzirdiği için tebrik ediyorum. Özveri isteyen bir konu. Kızım emmeye çok düşkün olduğu halde, emzirmeyi bıraktırmak çok kolay oldu. Annemin taktiğini denedim.

3 gün gösüme sarı sabır sürdüm. Sarı sabır aktarlarda satılan mor/siyah renkli çakıl taşı gibi birşey. Islatarak gögüs ucuna sürülüyor. Çocuğa zararlı değil tadı kötü olduğu için çocuk emmek istemiyor. Gece olunca gögsümüzü yıkayıp uyku arasında(çocuk uyandığında) çocuğu emziriyoruz. Böylece bizim ağrımızda olmuyor. Üç gün sonra çocuk gece uyanmamaya başlıyor. Zaten bizim de sütümüz kesiliyor.

Yorumlar

Betül dedi ki…
aynı malzeme ile bende 2 günde bıraktırdım, 2.5 yaşına kadar emdi ve bir arkadaşımın önerisi ile kullandım, ama adını bilmiyordum, tarifinizle aynı, sanırım aynı maddeyi kullanmışız. ıslatılarak sürülüyor, is gibi kokusu var, çocuk kokusunu ve rengini görünce emmek istemiyor zaten, kendiliğinden sorunsuz bir biçimde emmekten vazgeçiyor.