Scotch Brite Microfiber Bezler...

Temizlik yapmayı seven insanlardan değilim. Benim için en güzel temzilik en kısa süreni ve mümkün olduğunca az kimyasal kullanılarak yapılanıdır. Fakat kimyasal kullanmayayım dediğinizde temizlik çok yorucu oluyor ve çok zamanımızı alıyor. Bu yüzden yeni çıkan temizlik ürünlerini dikkatle incelerim. İşimi kolaylaştıracak ürünleri hemen alırım. Eskiden temizlik malzemelerinde ucuz markaları terciih ederdim nasılsa hepsi aynı şey diye düşünürdüm. Zamanla anladım ki temizlikte marka çok önemli. Aynı ürünü iki farklı markadan aldığınızda çok farklı sonuçlar alıyorsunuz.


Microfiber yada mikrofiber bezleri uzun zamandır duyuyordum fakat 25 ytl gibi bir fiyattan satıldığından denemeden almaya da çekindim. Markette scotch brite'ın microfiber toz bezini gördüm üstelik bir pakette iki tane vardı. Aldım ve bırakın toz bezi yapmayı direkt cam bezi yaptım çünkü kurulamasam bile gayet iyi sonuç veriyordu. Kızımın cam ve ayna parmaklama ve hatta aynalara yapışıp şapır şupur öpme huyu olduğundan sık sık cam ve ayna siliyorum. Bu yüzden aynı firmanın yeni microfiber ürünlerini görünce hemen microfiber temizlik bezinden aldım. Bu sefer fiyatı daha pahalıydı ve bir pakette bir tane ürün vardı. Bu yüzden bunun daha iyi bir ürün olduğunu düşündüm. Malesef camlarımda denediğimde sonuç hüsran oldu. hem hav hem de leke bıraktı.


3M firmasına mail atıp durumu bildirdim. Bu gün Lerzan Hanımdan bir telefon aldım önce şikayetimi dinledi. Sonra bana bu ürünün özellikle camlar için yapılmamış olduğu ancak camlarda da kullanılabileceğini bu yüzden ürünü incelemek istediklerini söyledi. Bana hem aynı bezden hemde camlar için üretilmiş olanından gönderip benim elimdekini de aldıracaklar.


Son yıllarda firmaların müşteri hizmetleri anlayışı oldukça gelişti. Artık firmalar müşteri hizmetleri merkezleri, web siteleri ve sikayetvar.com gibi portallar vasıtasıyla müşterilere daha kaliteli hizmet veriyorlar. Üründen memnun kalmasanız bile size gösterilen ilgi ve nezaket sizi o firmaya bağlıyor. Firmanın ürünlerinin arkasında durması ise güven veriyor.

Twigy firmasından kızıma fisher & price marka bir ayakkabı aldım. Bir hafta evde giydi önleri karardı. Bir hafta dışarıda giydi önleri tamamen soyuldu. Firmaya götürdüm ürünü bir hafta sonra aynen geri aldım. Sorunun kullanım hatası olduğunu hiçbir şey yapamayacaklarını söylediler. Oysaki bu güne kadar kızıma farklı markalardan pek çok ayakkabı aldım. Markasız ayakkabılar dahil hiç birini eskitemedik . Küçülünce başkalarına verdik.


Farklı firmalar farklı yaklaşımlar sergiliyor. Tüketici olarak bizlere düşen görev ürünün arkasında durup müşteri memnuniyetini ön planda tutan firmalar tercih etmek.

Yorumlar

Cocukla Cocuk dedi ki…
Müşteri memnuniyeti budur , yeni bezler nasıl çıkacak acaba. Temizlik ürünleri konusunda da çok haklısın bende bez bezdir diye bakarken evden pazarlama ile satılan bir üün keşfettim, o an verdiğim paraya acımıştım ,ama camlar için mükemmel. tv bilgisayar evde nerdeyse herşeyi onunla temizliyorum ve deterjansız.
KelebekNehir dedi ki…
Herhalde sizin kullandığınız bez de mikrofiber olanlardan.
Selma dedi ki…
Bende Familysmart.org dan bi tane cam bezi aldım.Çok memnun kaldım.Hem ucuz hemde pratik herkese tavsiye ederim.
Unknown dedi ki…
silva nın mikrofiber bezlerini kullanıyorum ve üzerine bez tanımıyorum kesinlikle tavsiye ederim. www.silvapazarlama.com.tr den bakabilirsiniz.