Kadınları rezil eden kıyafet hataları

Milliyetim.com.tr de gördüğüm bir yazıyı paylaşmak istedim çünkü bu hataların çoğunu hala yapanlar var. Bazılarına ise katılmıyorum. Zaten her maddenin altında fikirlerimi belirttim.
Ayrıca burada da çok hoş detaylar var. Moda ikonu olayım derken moda kurbanı olanlar için.


  • Beyaz pantolonların içine giyilen renkli çamaşırlar
Beyaz pantolon ve gömleklerin içine zıt renklerde iç çamaşırları giymek, kadınların şıklığını bozan seçimler arasında sayılıyor. Bu detaya dikkat etmemek kıyafet ne kadar güzel olursa olsun görüntünün rahatsız edici olmasına neden oluyor.
Beyaz pantolon içine siyah tanga giymek gerçekten çok kötü duruyor malesef sokaklarda görmeye alışık olduğumuz manzaralardan. Sırf bu yüzden beyaz pantolonun adı çıktı. Kalın kumaştan yapılmış. İçine uygun çamaşır kullanılmış bile olsa erkekler direkt bakıyorlar bir şey görürüm umuduyla. Şartlı refleks oluşmuş bu konuda oysaki beyaz pantolon giymeyi çok severim.

  • Kaçık çorapla dolaşmak
Kaçan bir çorapla dolaşmak bir kadının tüm zarafetini bir anda yok edebilir. Bu yüzden her ihtimale karşı yedek bir çorap taşımak, çorabın kaçtığı noktayı tüm gün gizleme zahmetinden kurtaran bir yöntem olarak öneriliyor.
Ben ince çorap giydiğim de ki çok nadir giyerim en fazla 10dk kaçırmadan durabilirim. İstediğim kadar yedek taşıyayım. Bu yüzden kışın kalın çoraplar kullanırım yazın hiç giymem. İnce çorapları hiç sevmem

  • Çok yüksek topuklu ayakkabılar
Üzerinde yürüyemeyecek kadar yüksek topuklu ayakkabılar giymek kadınları daha uzun göstermekten çok dengesiz yürüyüşleriyle kötü görünmelerine neden olur. Alışveriş yaparken seçilen ayakkabıyla mağazada yürünmesi ve topukların yüksekliği endişe yaratıyorsa satın alınmaması gerekiyor. Çünkü yanlış seçimler bilek burkulmaları ve çok daha ciddi kazalara neden oluyor.
Yüksek topuklu ayakkabı çok giyeni çok güzel göstermesine rağmen, bir süre sonra bir işkence aleti halini alıyor. Düğün ve davetlerde yüksek ve ince topuklu ayakkabı tercih edilebilir ama günlük hayat için dolgu topuk veya daha kısa topuklar kullanılmalı. Dolgu topuktan kastım platform topuk değil asla. Çok zarif dolgu topuklar var. Bu arada pek bahsedilmeyen bir konuda babetlerinde aslında ayağı pek rahat ettirmediği. En rahat ayakkabılar 2-3cm topuklu olanlar. Tabi burada bahsedilen 2 cmlik boyuna karşı çivi topuk gibi ince olanlar değil. Onlar da çok rahatsız.
  • Çok fazla aksesuar kullanmak
Çok fazla takıyı bir arada kullanmak genelikle takılan modellerin farkedilmesini engelliyor ve ortaya karmaşık bir görüntü çıkıyor. Takıların ve renkli tokaların hep birlikte ve uyumsuz biçimde kullanılması başlıca rüküşlük nedenleri arasında sayılıyor.
Takı ne kadar az ise o kadar şık duruyor.


  • Uygun olmayan ortamlarda dekolte kıyafetler
Kadınların iş görüşmesi ya da diğer ciddi toplantılara uygun olmayacak dekolte kıyafetlerle katılması diğer katılımcılarda istenen şıklık etkisi yerine rahatsızlık yaratabiliyor. Özellikle tercihlerinden rahatsız olan kadınların sürekli kıyafetlerini çekiştirmeleri dekolteyi taşıyamadıkları mesajını veriyor.
Dekolte kullanımı oldukça dikkat istiyor. Hem gögüs dekoltesi . Hem mini oldukça kötü ve bayağı gözüküyor.

  • Uyumsuz çanta ve ayakkabı
Uyumsuz renk ve modellerde klasik ayakkabı ve çanta kullanmak giyilen kıyafetin şıklığını da gölgede bırakan hatalar arasında sayılıyor. Çanta ve ayakkabının dokusunun, modelinin ve renginin birbirine yakın olması gerekiyor.
Bu konuda çok tutucu olamak gerektiği kanısındayım . Çok farklı çanta ve ayakkabı kullanıp çok yakıştıranlar oluyor. Hem her ayakkabıya bir çanta almaya para mı dayanır.

  • Tayt üzerine kısa bluz giymek
Taytların üzerine vücut hatlarının ortaya çıkmasına neden olan kısa bluzlar giymek özellikle fazla kilosu olanlar kişilerde ortaya hoş olmayan bir görüntünün çıkmasına neden oluyor. Bu yüzden taytla birlikte uzun tunikleri n kullanılması gerekiyor.
Zayıf kilolu kim olsa olsun bu tür giyim kimseye yakışmıyor. Taytın üzerine giyilen tunik ise çok şık ve hamilelerin kurtarıcısı.


  • Kalın vatkalı ceketler
Özellikle seksenli yıllarda yaygın olan vatkaların kıyafetlerde çok kullanılması ortaya doğal olmayan görüntüler çıkarıyor. Kullanılan vatkaların kalınlığı ayarlanmadığında vücut yapısına göre oldukça geniş ve havada duran omuzlar kadınların rüküş görünmesine neden oluyor

Zaten kimse artık vatka kullamıyor bu maddeyi niye yazmışlar anlamadım.

Yorumlar

Cocukla Cocuk dedi ki…
bir çok kadın ne yazık ki bu konularda özensiz davranabiliyor. şık olyım derken rüküş olmak çok kötü
Yeliz dedi ki…
tayt üzerine kısa bluz giymek ve beyaz pantolon içine giyilen sevimsiz çamaşırlardan hiç hoşlanmam. kadın dediğin sokağa çıkmadan kendine şöyel bir aynada bakacak yani.