7 Ağustos 2008 Perşembe

Çaydanlıklar Işıldasın.


Çaydanlıklarınızı nasıl temizliyorsunuz. Herhalde en bilinen yöntem Üstüne çamaşırsuyu, altına kireç çözücüdür.

Bakın ben size daha iyi bir yöntem söyleyeyim.Çaydanlığın üstünü bildiğimiz çamaşır makinesi deterjanıyla, altınıda tuzruhuyla kaynatıyorsunuz. Tuz ruhunu su ısıtıcı (kettle) için de kullanabilirsiniz.

Dışı yandığında veya karardığında kendiniz temizleyemediyseniz. Pazarlarda çelik eşya parlatanlar var. Onlara verin. Yeni alınmış gibi oluyor.

4 yorum:

Yeliz dedi ki...

her seferinde temizlerken daha ne kadar daha temiz olur bu diye düşünüp dururum bu haber işime yaradı sağol

KelebekNehir dedi ki...

İşe yarıyor gerçekten.

Dişi Kuş dedi ki...

Tuz ruhu mutfak malzemelerini temizlemek için çok zehirli bir kimyasal değil mi? Ben mutfağa sokmaya çekinirim doğrusu :)

Benim çaydanlık ve su ısıtıcıları için kullandığım yegane temizleyici ve kireç sökücü limon tuzudur diyebilirim. Temizleyeceğiniz şeyin içini su doldurup, büyüklüğüne göre 1-2 çay kaşığı limon tuzu ekleyip kaynatın kirecin ve lekenin damlası kalmayacaktır. Tavsiye ederim,
hem kolay hem doğal :)

KelebekNehir dedi ki...

Haklısın dişikuş bende yazımda öyle dedim zaten. Daha önce kireç çözücü kullandığım oldu ama defalarca yıkıyordum kullanmadan önce...