tencerede kumaş boyama :))




Tencerede kumaş boyama 2




  1. Modelini sevdiğiniz fakat rengini beğenmediğiniz veya bir çamaşır makinesi kazası sonucu boyaşmış her türlü kıyafetinizi istediğiniz renge boyayabilirsiniz. Aktarlarda satılan toz kumaş boyasından alın. (1 YTL)
  2. Derince bir kaba istediğiniz miktarı koyun. (Kazak gibi ağır kıyafetler için daha çok koymanız gerekir.)
  3. Bu boyanın üzerine eritecek kadar kaynar su ekleyip karıştırın.
  4. Bulabildiğiniz en büyük tencereye su doldurun ve ocağa koyup altını açın. Eritmiş olduğunuz boyayı koyun ve karıştırın. Boyamak istediğiniz kıyafetinizi(kumaşı) ıslatıp tencereye koyun.
  5. 1 kaşık tuz ve 1 kaşık sirke koyarak 30-40 dak. kaynatın. Altını kapatıp kendi halinde soğumaya bırakın.
  6. Soğuduktan sonra çıkartıp ılık suyla durulayın. Durulama suyuna yine aktarlardan alabileceğiniz boya sabitleyicisi (fikse) ekleyebilirsiniz. (O da 1 YTL)
http://lacheen.blogcu.com
Not: " Bu yazıyı görünce hemen sizinle paylaşmak istedim. Üniversite yıllarımda sık sık uyguladığım bir yöntemdi, renkli kotların moda olduğu dönemde özellikle kot pantolonlarıma uygulardım. Daha sonra ki yıkamalarda boya verdiği için yıkarken dikkat etmek gerekiyor. Ancak ben boya sabitleyicisi kullanmıyordum."
Nurdan

Yorumlar

Aydın dedi ki…
Merhabalar. Zamanın birinde ben zıpkınımda kullandığım misina iplerini benzer bir yöntemle boyuyordum. Yarın da montumu boyamayı düşünüyordum. Tabi nasıl yapıldığını unuttuğumdan bilgi ararken sizin sayfaya denk geldim. Teşekkürler.
Adsız dedi ki…
bu islen dantel kumasa uygulanabilir mi?kaynamasi acisindan dantel bir zarar gorebilir diye dusunuyorum sizin yorumunuz nedir acaba.saygilarimla
KelebekNehir dedi ki…
mantıken uygulanması lazım ancak dantel değerli olduğundan riskli olur.
KelebekNehir dedi ki…
mantıken uygulanması lazım ancak dantel değerli olduğundan riskli olur.
Adsız dedi ki…
Hanıma, 13 yaşında beko marka ve halen cillop gibi çalışan çamaşır makinesinin başına birşey gelirse yeni sözü vererek; 95 derecede 5,75 TL'ye aldığım lukas marka 0723 renk kodlu, kahverengi, 75 gr boyayı 2. göze, boya kadar tuzu 2. göze, silme elma sirkesini, yumşatıcı bölümüne koyarak boyama işlemine başladım. Birbuçuk iki saat sonra çamaşır suyundan rengi atmış gri %100 pamuk pantolon ile tükenmez kalem lekesini çıkartırken leke yerleri fazla sürtmekten beyazlamış kahverengi pantalonumun her ikisini aynı anda boyadım. Kahverengi pantalonum gri, gri pantalonum kahverengi, polyester olan her iki pantolon dikişleri beyaza döndü. 40 derecede kısa programda 2 göze koyduğum domestosla makineyi temizledim. Pantolanlar kurudu 24 saat bekledim. Tersinden en yüksek derecede ütüledim. Şimdi renk takas eden ve mükemmel boyanan pantolanlarımla çok mutluyum.
Adsız dedi ki…
bnde boyamak istiorm giysilemi fakat bazı arkadaşlrm terledikçe özellkle yazın rengin tene gçtğini söyledlr acaba dğrumu yrdm cı olr msnz çok acil ltfen
dikisdersi dedi ki…
gerçekten teşekkur ederim bu bilgi için ,izlemeye alamadım sizi ,umarım yine yararlı fikirlerinizi bizimle paylaşırsınız ,selamlar
toz kumaş boyası dedi ki…
anlatımınız çok pratik olmuş. kolay uygulanabilir. teşekkürler
murat tamay dedi ki…
Sizin tarif ettiğiniz gibi boyayı aldım. Hazırlıklarımı yaptım. Yarın boyayacağım. Kazan arıyorum. :)
Adsız dedi ki…
selamlar... ben 1.5 yıl önce yatak üzerine örtmek için battaniye kıvamında %100 polyester bir örtü takımı almıştım. Şimdi bu örtüyü bu yöntemle makinada boyamak için sabırsızlanıyorum :) ama örtünün pamuk olmayışı boyama işlemini başarısız kılar mı acaba bi de boyama işi oldukça yüksek ısıda bir işlem sanırım sizce daha düşük ısıda boyasam nolur? sabitleyicinin faydası olur mu? polyester makinada yıkayınca çeker mi? çekse çok sevinicem çünkü çok büyük :) fikri olan arkadaşlardan yardım bekliyorum teşekkürler...
safiş dedi ki…
benim siyah kot pantalonum var onu griye boyamak istiyorum ama rengi nasıl açılır ki..esim boya fabriksında calışıyo gri boyanın içine atmış ama açılmamış. başka ne renge boyanır ki yada nasıl açılır ki
Adsız dedi ki…
mrb bn daha önce yapmıştım bunu ama şimdi bikinimi boyamak istiyorum acaba denizde boya çıkarmı yardımcı olurmusunuz lütfen
Adsız dedi ki…
modası geçmiş bir tulperdem var
onda denemek istiyorum

şaban dedi ki…
merhaba en kaliteli kumaş boyaması için http://www.bitkicin.com/kumas-boyasi-nerede-satilir--d
Adsız dedi ki…
kırmızı bir pardesüm var. ama dışarıda çok dikkat çektiği için giyemiyorum.lacivert ya da petrol mavisine boyamak istiyorum. hangi renk boya kullanmam lazım, bana yardımcı olusuurmnuz .
Adsız dedi ki…
bnm bir koyu gri kumaş okul pantolonum var ama ben bu pantolonum rengini açık gri yaptırmak istiyorum aCAba nasıl yapaiblirim?
KelebekNehir dedi ki…
Sentetik kumaşlar boya tutmayabilir. Hiç denemedim.
KelebekNehir dedi ki…
Kumaş rengi açmak içim beyaz deterjanıyla yıkamayı deneyebilirsiniz. Bne öyle yapıyorum. Mucize beklemeyin yine de. Yıkama suyuna sulandırılmış çamaşır suyu katmak da denenebilir. Riski göze alabirseniz.

Bu arada bir bilgi vereyim. Kumaşların rengi açılsa da ipliklerin rengi koyu kalıyor.
KelebekNehir dedi ki…
İplikler farklı bir maddeden yapıldığından boya tutmayabiliyor.