Pazar sabahları ailece kahvaltı etmeyi çok severim. Tabi sofra o zaman biraz daha özenli daha gösterişli olur. Uzun zamandır böyle bir kahvaltı yapamadık. Eşim çok yoğun çalışıyor. Bu bir kaç ay önce çekilmiş bir fotoğraf. Pazar kahvaltısı için favorilerinizden biri olacak. Ben karadeniz ekmeği tercih ediyorum. ( Karadeniz ekmeğinin tostu da muşteşem oluyor. Bandırmanın tostu meşhurdur. Bir gün onu da yapıp sizinle paylaşayım) Evde ne varsa onu da kullanabilirsiniz.
- Dilimlenmiş ekmeklerin üzerine salça, kahvaltılık sos(salçalı) veya ketçap sürülür.
- Bir kapta yumurta, peynir, salam, sucuk zeytin... kısacası Allah ne verdiyse karıştırılır. Ben daha şık görünmesi için jülyen denen şekilde uzun uzun kestim.
- Sarımsak sevenler sarımsak da ekleyebilir. Ben sarımsak fesleğen koyarım herşeye.
- Karışım ekmeklerin üzerine yayılır.
- Ben çeri domatesleri de ortadan iki ve bölüp süsledim.
- Son olarakta baharat serpilir.
- Arzuya göre kaşar rendesiyle de süslenebilir.
- Fırında hafif kızarana kadar pişirilir.
Yorumlar